Matkailu- ja majoitusala houkuttelee monia. Se on suosittu ala myös nuorten keskuudessa. Mutta kuinka tällä alalla voi saavuttaa ammattimaisen aseman ja millaisten askelten kautta kannattaa lähteä rakentamaan uraa tällä mielenkiintoisella alalla? Lue helpot vinkkimme tästä artikkelista ja aloita itsesi kehittäminen ja brändääminen matkailu- ja majoitusalan rautaiseksi ammattilaiseksi!

Koulutus

Koulutus - Askel kohti matkailu- ja majoitusalan ammattilaisuutta

Koulutus on kaiken a ja o myös matkailu- ja majoitusalalla. Suomessa koulutusta arvostetaan eikä matkailu- ja majoitusala tee tässä poikkeusta. On upeaa, että jopa yksityishenkilöt ja yritykset ovat lähteneet tukemaan opinahjoja lahjoitusten muodossa! Tutustu erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin sekä hakuaikoihin. Varmista, että olet ymmärtänyt oppilaitoksen hakukäytännöt ja valmistaudu mahdollisimman hyvin oppilaitoksen mahdollisiin pääsykokeisiin. Jos pääsykoe sisältää suullisen haastattelun, kannattaa siihenkin valmistautua mahdollisuuksien mukaan vaikkapa oman puolison tai läheisen ystävän kanssa.

yöharjoittelu

Työharjoittelu on hyvä tapa lisätä omaa matkailu- ja majoitusalan osaamista ja kehittää omaa osaamista. Yleensä matkailu- ja majoitusalan opinnot sisältävät työharjoittelua, joka kannattaa hyödyntää pyrkimällä oppimaan mahdollisimman paljon ja luomaan mahdollisimman laajoja ja monipuolisia matkailu- ja majoitusalan työelämän kontakteja. Jo työharjoittelupaikkaa valittaessa kannattaa valita harjoittelupaikka sillä silmällä, että siitä olisi mahdollisimman paljon hyötyä omalla tulevalla uralla.

Voit käyttää työharjoitteluja myös erilaisten asioiden kokeiluun. Ehkäpä haluat kokeilla jotakin sinulle entuudestaan melko tuntematonta matkailu- ja majoitusalan osa-aluetta, kuten vaikkapa toimimista huskysafareiden vetäjänä tai eräoppaana. Ehkäpä näiden kokeilujen myötä löydät uuden intohimosi kohteen, jota haluat lähteä tavoittelemaan. Yllättävän monelle on käynyt onnistuneen harjoittelun jälkeen juuri näin!

Some kuntoon

Some kuntoon - Askel kohti matkailu- ja majoitusalan ammattilaisuutta

Some on yllättävän vaikuttava väline halutessasi brändätä itsestäsi matkailu- ja majoitusalan ammattilaisen. Aina kun postaat jotakin julkiselle somekanavalle, kuten Instagramiin tai Facebookiin, muista, että potentiaalinen tuleva työnantajasi tai työharjoittelupaikkasi vastaava ohjaaja saattaa käydä tutustumassa sinuun etukäteen kanavasi kautta. Jos kanavalla on häiritsevää sisältöä, kuten runsaasti kännikuvia, voi tämä vaikuttaa negatiivisesti potentiaalisen työ- tai harjoittelupaikan ohjaajan sinusta saamaan kuvaan. Muista, että ensivaikutelman voi antaa vain kerran ja että yhä useammat työ- ja harjoittelupaikat hyödyntävät hakijoidensa someprofiileja rekrytointeja tehdessään!

On sanomattakin selvää, ettei somessa kannata jakaa esimerkiksi huonoja kokemuksia työ- tai harjoittelupaikalla. Jos vaikkapa haukut entisen työpaikkasi johtoa avoimesti somekanavallasi, mieti millaisen kuvan se sinusta luo potentiaalisen tulevan työ- tai harjoittelupaikkasi johdon silmissä. Uskaltaisitko itse rekrytoida itsesi uuteen paikkaan, jos vaarana on, että purat jatkossakin mahdollisen likapyykkisi julkisesti somessa? Tällaiset likapyykit ovat erittäin huonoa mainosta yrityksille ja ne tekevät kaikkensa välttääkseen huonon imagon. Näin ollen voi olla, että epäedullisten somepostaustesi vuoksi jäät ilman työ- tai harjoittelupaikkaa, vaikka muuten olisitkin voinut olla mielenkiintoinen hakija.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *