#P2BHAAGA #ROHKEAMMIN #HAAGAHELIA

Place to Be Haaga -oppimiskonseptia on toteutettu reilun vuoden verran, joten itse kunkin on hyvä katsella hieman ympärilleen – eteen, taakse ja sivuille – mitä on tullut tehtyä. Tai jäänyt tekemättä. Vanha vääräleukojen huoneentaulu kuvaa projektit seuraavasti:

1. Valtava innostus

2. Jumalaton hämminki

3. Helvetillinen sekaannus

4. Järkiintyminen

5. Syyllisten etsintä

6. Syyttömien rankaisu

7. Osallistumattomien palkitseminen

Uskoakseni olemme P2B toiminnassa päässeet kohdista 2. ja 3. melko helpolla ja etenemme kohdassa 4. – johon onkin hyvä pysähtyä, sekä liittää mukaan taas kohta 1. Kun luodaan kokonaan uutta toimintatapaa, ei muutos ja varsinkaan sen pysyvyys tule itsestään eikä helposti. Meillä on kuitenkin jo upeita esimerkkejä onnistumisista, vaikkapa tuotetestausten, konseptikehityksen, innovatiivisten tapahtumien, yhteisideoinnin ja verkostoitumisen muodoissa. Olemme myös oppineet itsestämme sekä toisistamme ja ymmärrys hyvistä toimintatavoista on vahvistunut. Selvästi kehittämistä kaipaavia asioita tunnistan ainakin tiedon ja oivallusten jakamisessa sekä yhteydenpidon aktiivisuudessa.

Haagan kampuksella tehtiin 1.8. organisaatiomuutos, jossa muun muassa tiimiytettiin majoitus-, ravintola-, ruoka- ja viestintäosaajat. Tämä joukko on yhdessä entistä vahvempi ja osaavampi viemään oppimiskonseptia eteenpäin – yhdessä kumppanien kanssa. Place to Be Haaga tarvitsee kaikkien osapuolten sitoutumisen ja innostuksen: opiskelijat&asiantuntijat&kumppanit yhdessä vievät alaamme eteenpäin!

 

Risto Karmavuo

Image: