Työharjoittelupaikkojen löytäminen on ollut viime aikoina kiven alla vallitsevan koronavirusepidemiatilanteen vuoksi. Aivan mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Kokosimme tähän artikkeliin hyviä vinkkejä, joiden avulla sinäkin voit löytää mielenkiintoisen työharjoittelupaikan ravintolasta tai matkailu- ja majoitusalalta.

Kysy harjoittelupaikkoja opoltasi

Kysy harjoittelupaikkoja opoltasi 1 - Mistä löytää työharjoittelupaikka ravintolassa tai matkailu- ja majoitusalalla?

 

Jos olet opiskelijana jossakin oppilaitoksessa, kannattaa työharjoittelupaikkoja kysellä suoraan oppilaitoksen opolta tai muulta opettajalta. Yleensä ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opettajilla on hyvät verkostot työelämään, joten heidän kauttaan on myös mahdollista löytää sinua kiinnostava työharjoittelupaikka ravintolasta tai matkailu- ja majoitusalalta. Sinut tunteva opo tai muu opettaja on myös hyvä suosittelija sinulle, joka etsit harjoittelupaikkaa!

Hyödynnä kontaktisi

Hyödynnä kontaktisi - Mistä löytää työharjoittelupaikka ravintolassa tai matkailu- ja majoitusalalla?

Etsiessäsi harjoittelupaikkaa ravintolasta tai matkailu- ja majoitusalalta kannattaa ehdottomasti myös hyödyntää omat kontaktit. Koko opintojen ajan kannattaakin yrittää rakentaa itselle omaa alan verkostoa, jonka kautta on mahdollista löytää niin työtä, inspiraatiota kuin harjoittelupaikkojakin. Myös harjoittelupaikka on oivallinen kohde solmia uusia suhteita omaan verkostoon!

Valjasta netti etsintään

Valjasta netti etsintään - Mistä löytää työharjoittelupaikka ravintolassa tai matkailu- ja majoitusalalla?

Hyviä harjoittelupaikkoja löytyy myös netistä. Kirjoita aivan aluksi Googlen hakukoneeseen sopiva hakusana ja aloita haku. Esimerkiksi Espoossa asuvat harjoittelupaikkaa etsivät opiskelijat löytävät suuren määrän kaupungin harjoittelupaikkoja Espoon kaupungin sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Kuntarekryn kautta voi hakea myös oman alan kesätöitä, mikä onkin toinen oivallinen mahdollisuus ravintola-, matkailu- tai majoitusalan opiskelijalle.

Myös kesätöissä kannattaa pyrkiä luomaan kontakteja ravintola-, matkailu- tai majoitusalan toimijoihin, sillä heidän kauttaan voi olla mahdollista myöhemmin löytää jopa vakituista työtä tai vaikkapa alan harjoittelupaikka. Hyvin suoritettu kesätyö tai harjoittelu saattaa myös poikia myöhemmin vakituisen työpaikan. Kun sinut on jo kerran perehdytetty työpaikan tapoihin ja todettu hyväksi tyypiksi sekä luotettavaksi työntekijäksi, kohoavat työnsaantimahdollisuutesi erittäin paljon!

Muistathan valjastaa myös someprofiilisi luomaan sinusta ammattimaista ja osaavaa ravintola-, matkailu- tai majoitusalan ammattilaisen brändiä! On tärkeää muistaa, että aivan kaikkea ei kannata somessa jakaa, sillä potentiaaliset työ-, kesätyö- tai harjoittelupaikan työnantajat saattavat tutustua sinuun jo etukäteen someprofiiliesi kautta.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *