#P2BHAAGA #ROHKEAMMIN #HAAGAHELIA

Solteq haluaa olla tuomassa kaupan alalle parhaita tuotteita mitä maailmalla on tällä hetkellä tarjolla. Solteq on toimittanut ERP- ja kassajärjestelmiä jo yli 30 vuoden ajan, sekä omia että päämiestuotteita. Kassatarjonta on hyvin kirjavaa nykyisellään ja oikean tuotteen löytäminen voi olla haastavaa kauppiaalle. Kassan tärkeimpiin ominaisuuksiin on kuulunut perinteisesti luotettavuus ja nopeus. Nykymaailmassa kuitenkin kassan vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja sen tulee taipua hyvin monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin ja olla yhteydessä jatkuvasti muihinkin järjestelmiin. 30 vuoden aikana on tultu pitkä matka pelkästä myynnin kirjaamisesta ja oikean hinnan löytämisestä tuotteelle.

Kun ominaisuuslista kasvaa, on kuitenkin tärkeää, että kassa säilyttää sen perinteisen nopeuden ja luotettavuuden palvelutilanteessa. Heads on Solteqille ja Suomen markkinoille täysin uusi tuote, joka on rakennettu seuraavan sukupolven kassajärjestelmäksi. Tuotteen suunnittelun lähtökohtana on ollut kaiken tiedon reaaliaikaisuus, tehokkuus sekä kyky muokkautua erilaisiin kaupan alan palvelutilanteisiin.

Place to be Haagan itsepalvelukonsepti oli Solteqin ja Heads:n kannalta hyvin mielenkiintoinen ajatus. Halusimme lähteä mukaan yhteistyöhön, jotta saisimme näyttävän ja sopivan kokoisen ensimmäisen käyttöönoton tuotteelle Suomessa. Projekti oli aikataulullisesti perinteiselle toimitusprojektille hyvin haastava. Juuri ennen kesälomia toukokuun lopussa aloitetun projektin tuli olla valmis heti kun opiskelijat tulevat kouluun elokuussa. Heads-tuotteessa oli valmiina olemassa itsepalvelukonsepti, joka on käytössä Ruotsissa, mutta Haaga-Heliaa varten tuli myös ratkaista opiskelijoiden tunnistaminen luotettavasti itsepalvelutilanteessa. Lisäksi kassaan tulisi toteuttaa Suomen NETS:n itsepalvelumaksaminen. Myös kassarauta oli Solteqille ja osittain myös Suomen markkinoille täysin uutta, joten sen tuotteistus olisi tehtävä projektin aikana.

Onneksi yhteistyö Solteqin (projektin toimittaja), Haaga-Helian (asiakas), Heads:n (päämies) ja Toshiban (kassaraudan toimittaja) sujui hyvin ja asiakas oli myös joustava oikeanlaisen ratkaisun hakemisessa, jotta projekti saataisiin onnistumaan aikataulussa. Alkuperäisestä suunnitelmasta jouduttiin joustamaan vähän teknisten haasteiden vuoksi, mutta löydettiin kuitenkin yhdessä toimiva ratkaisu ja sen toteutus tehtiin alle kuukaudessa Heads-tuotteeseen.

Käyttöönotto sujui pääsääntöisesti hyvin. Juuri ennen h-hetkeä saatiin kaikki kassat toimintavalmiuteen yhtä aikaa kaiken muun fyysisen ympärillä tapahtuvan tekemisen lomassa. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut markkinoille saapuminen Heads-tuotteelle. Jatkossa Solteq on mielellään kokeilemassa muitakin uusia konsepteja Place to be Haagan konseptin toimipisteiden kanssa. Haaga-Helian utelias, rohkea ja kokeellinen asenne on tervetullutta ja edesauttaa Solteqia innovatiivisten myymäläkonseptien kokeilemisessa ja markkinoimisessa.

Aki Korpua
Heads Product Manager
Solteq

Henry Kaunislehto
Industry Sales Manager
Solteq

 

Image: