#P2BHAAGA #ROHKEAMMIN #HAAGAHELIA

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan kampuksella starttasi tiistaina 10.5.2016 uusi vapaasti valittava kurssi Diginatiivi–  sisällöntuottajana sosiaalisessa mediassa. Kurssi linkittyy vahvasti Place to be Haaga-oppimiskonseptiin.

Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa opintojaksolla 1-6 opintopistettä riippuen kurssiin panostuksen määrästä. Opiskelijat pääsevät luomaan Place to be Haagalle sosiaalisen median toimintasuunnitelman, tuottamaan Place to be Haaga-somesisältöä sekä oppimaan perusteita mm. sosiaalisen median kanavista.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla Haagan kampuksen lehtori Jussi Mertanen antoi ajankohtaiskatsauksen sosiaalisen median kanavista sekä kunkin kanavan kohderyhmistä. Koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo esitteli Place to be Haaga- oppimiskonseptia. Lisäksi kurssin fasilitaattorit Päivi Mattsoff ja Silja Sihvonen kertoivat kurssin oppimistavoitteista ja arviointikriteereistä.

Nyt opiskelijoilla on kuukausi aikaa tuottaa somesisältöä, luoda Place to be Haagalle sosiaalisen median toimintasuunnitelmaa sekä arvioida vertaisopiskelijoiden sometekoja. Opintojakso huipentuu 13.6.2016 opiskelijoiden esityksiin: kukin esittelee omat tekonsa sekä kuinka suuren somejalanjäljen on saanut aikaan. Vertaisarviointi on suuressa roolissa koko opintojakson ajan. Jokaisella opiskelijalla on ”varjo”, joka seuraa ja arvioi viikoittain vertaisopiskelijan some-päivityksiä, niiden sisältöä ja vaikuttavuutta.

Opintojakso on nyt tarjolla ensi kertaa, mutta tavoitteena olisi linkittää opiskelijat Place to be Haaga tekemisten viestintään myös jatkossa. Place to be Haaga uudistaa ja rikastuttaa koko hospitality-toimialaa tuottamalla rohkeampaa ajattelua ja parempaa tietoa jaettavaksi koko toimialalle.